صفحه اصلی
'گزارش برگزاری وبینار «به سمت جهانی فراگیر برای معلولان»
  • 3226 بازدید
وبیناری حول محور «بهتر ساختن گذشته: به سمت جهانی فراگیر، دسترس‌پذیر و پایدار برای افراد دارای معلولیت در دوران پساکرونا» در تاریخ 22 آذر 1399 ساعت 14 الی 15:30در سامانه وبینارهای دانشگاه شهید بهشتی با همکاری مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی و انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار شد.
در این وبینار که دبیری آن را خانم فریده طه، مدرس دانشگاه، وکیل پایه یک دادگستری و عضو هیئت رئیسه انجمن ایرانی مطالعات زنان بر عهده داشت، ابتدا، دکتر اصلی عباسی، مدیر کارگروه حقوق زنان در کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی در دانشگاه شهید بهشتی موضوع «حقوق افراد دارای معلولیت در بحران کرونا: فرصتی برای رفع اشتباهات گذشته یا مانعی دیگر در مسیر تحقق حقوق آنان» را بررسی کرد و سخنران دیگر، خانم تیناسادات قضاتی، مدیر کارگروه حقوق کودک کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی به موضوع «حق بر سلامت کودکان دارای معلولیت در زمان همه‌گیری کووید-19» پرداخت.

دکتر اصلی عباسی، ابتدا، به دلیل اهمیت موضوع حراست از حقوق افراد دارای معلولیت و ایجاد شناخت هر چه بیشتر و عمیق‌تر نسبت به نابرابری‌ها و ستم تاریخی که بر معلولان جسمی و ذهنی در طی تاریخ شرم‌آور بشری ‌رفته است، تاریخ ظلم بر معلولان در جوامع ماقبل تاریخ تا زمان حاضر را بررسی کرد. در ادامه، وی رویکرد دو مذهب جهانی اسلام و مسیحیت به معلولان را تحلیل کرده و به آموزه‌های دین مبین اسلام در رابطه با کرامت و حمایت از معلولان اشاره مجملی داشت. ایشان سپس با نگاهی گذرا به ابتکارات و حمایت‌های حقوقی و اجتماعی از معلولان در سطح ملی در برخی از نقاط جهان، به فلسفه زیربنایی، اهداف، اصول  مفاد کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت ‌پرداخته و در ادامه، چالش‌های تحقق حقوق معلولان در دوران شیوع کووید-19 را با ذکر داده‌ها و راهکارهایی جهت مقابله با نقض حقوق آنان بررسی کرد.   

خانم تیناسادات قضاتی، سخنران بعدی وبینار، با اشاره به مواد کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و همچنین، مواد مرتبط با حق بر سلامت کودکان دارای معلولیت در کنوانسیون حقوق کودک، به چگونگی اعمال و پیاده‌سازی کنوانسیون نخست برای کودکان پرداخت. سپس، با بیان مشکلات و چالش‌های پیش‌روی این کودکان در زمان همه‌گیری کووید-19، از جمله تبعیض، فقر و عدم دسترسی به خدمات ضروری، وضعیت این کودکان را شرح داد.

علاوه بر این، وی با بیان راهکارهایی چون اولویت تست برای کودکان معلول دارای علائم ابتلاء به کووید-19، لزوم دسترسی به دارو، منع تبعیض در درمان و در دسترس قرار گرفتن اطلاعات مرتبط با همه‌گیری فعلی در جهت بهبود وضعیت آنها در این شرایط، بحث خود را به اتمام رساند.